PUNJENJE KLIMA

Najizgledniji razlog smanjene učinkovitosti vaše klime je nedostatak rashladnog plina. Dugotrajnom uporabom klima uređaja, spomenuti plin može polako curiti iz klimatizacijskog sustava u okolinu i na relativno niskim temperaturama lako prelazi iz tekućeg u plinovito stanje. Takav plin nije opasan za okolinu, ali onesposobit će vaš klima uređaj. Stoga preporučujemo redoviti servis i redovito punjenje vašeg klima uređaja plinom za hlađenje. Cijena uglavnom ovisi o vrsti i modelu vašeg klima uređaja.

Klimatizacijski uređaj je potrebno redovito servisirati jednako kao i motor. Većina proizvođača je predvidjela servisni interval za zamjenu filtra peludi u pravilu svakih 10 do 15 tisuća kilometara ili svake dvije godine, ali vrlo često vlasnici automobila to zanemaruju.

Tijekom godine, iz sustava koji se pravilno koristi, ispari 10-15 grama rashladnog sredstva. Za efikasan rad, preporučuje se redovan servis na svake dvije godine. U sklopu redovnog održavanja vrši se reciklaža freona. Tom prilikom se ubacuje određena količina novog freona prema specifikaciji proizvođača vozila. Kod nas možete izvršiti dijagnostiku koncentracije rashladne tekućine u rashladnom sistemu i ako postoji potreba, dopuniti klima uređaj propisanom količinom rashladne tekućine. Dopuna i zamjena se vrši najmodernijim servisnim stanicama što garantira mirno i opušteno ljeto.

punjenje auto klime
SVE USLUGE