POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova politika privatnosti namijenjena je svim korisnicima inch.hr web stranice i objašnjava što se, zašto i na koji način događa s Vašim osobnim podacima. Nadalje informira o pravima korisnika i načinu njihovog ostvarivanja.

VODITELJ OBRADE

Za obradu osobnih podataka inch.hr-a odgovornost snosi:
INCH d.o.o.
Kijevska 29
21000 Split
OIB:84284822666, MBS: 060340061 Trgovački sud u Splitu
E-pošta: info@inch.hr

Za sva pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati putem e-maila: info@inch.hr ili putem klasične pošte: INCH d.o.o., Kijevska 29, 21000 Split. Nama je sigurnost i privatnost Vaših podataka izuzetno bitna tako da zaštitimo Vaše podatke suvremenom sigurnosnom tehnologijom.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Inch d.o.o. štiti osobna prava svakog pojedinca čije podatke obrađuje uključujući zaposlenike, učenike, klijente, dobavljače i ostale ugovorne partnere, zainteresirane stranke itd. bez obzira na način ili metode kojima se do takvih osobnih podataka došlo. Zbog toga je Inch d.o.o. definirao standarde sigurnosti za obradu, pohranu i prijenos osobnih podataka kako bi se osigurala adekvatna zaštita osobnih podataka i prava svih ispitanika. Inch d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno, sukladno važećim propisima.

Podaci koji su prikupljeni u posebne, izričite i zakonite svrhe prikupljat će se isključivo u onom opsegu u kojem je to nužno te obrađivati na način koji je u skladu s tim svrhama. Prikupljeni podaci čuvat će se onoliko dugo koliko je potrebno s obzirom na svrhu prikupljanja te će se nakon ispunjenja svrhe brisati.

Svi zaposlenici tvrtke Inch d.o.o. upoznati su s uvjetima tajnosti podataka te ih smiju obrađivati samo oni koji su ovlašteni za obradu određenih podataka i ne smiju ih učiniti dostupnima bilo kojoj neovlaštenoj osobi. Neovlaštenim osobama smatraju se i zaposlenici kojima pristup tim podacima nije nužan za ispunjenje radnih obveza.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Kada koristite inch.hr prikupljamo one osobne podatke koji su nam potrebni kako bi mogli pristupiti stranici i kako bi inch.hr za Vas bio potpuno funkcionalan. Sve podatke koje unosite u inch.hr (npr. prilikom kupovine) su dalje u Vašem vlasništvu.

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, usluge, online narudžba, online korisnički profil) u našem prodajnom centru ili webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa (stanovanja i/ili dostave)
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj mobitela
 • Roba/usluga
 • Bankovni podaci
 • Podaci Vaše tvrtke (za R1)

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Kontakt podatke (npr. adresa e-pošte) prikupljamo za ispunjenje Vaših zahtjeva (npr. slanje ponude/računa na Vaš zahtjev, potvrda webshop narudžbe) i izvršenje ugovora (npr. adresa dostave, broj telefona za kontakt). Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke.

Nadalje možemo prikupljati određene podatke (statističke informacije) kada koristite inch.hr:

 • Informacije o uređajima s kojima pristupate
 • Informacije o načinu na koji pristupate i IP adresu
 • Informacije o software-u koji koristite (operacijski sustav, tip preglednika ili sl.)
 • Ostale tehničke podatke
 • Mjerne podatke o tome kako (što) i kada koristite inch.hr
 • Ostale podatke koje koristimo kako Vama možemo pružiti najbolje korisnicko iskustvo
 • Ostale podatke koje dobrovoljno dijelite

U poslovnici INCH d.o.o. također uz gore navedene podatke prikupljamo i podatak o registraciji vozila kako bi auto povezali s ostavljenim gumama za čuvanje. Također podatak o registraciji vozila prikupljamo prilikom online dogovora termina za montažu guma.

KOLAČIĆI I OSTALE TEHNOLOGIJE

Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala, memoriju pametnog telefona ili tableta putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije.

Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti

Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe. Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika. Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku "Pomoć" vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:
Ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objašnjenje najviše korištenih kolačića

Facebook Pixel

Facebook Piksel se osobito koristi u svrhu prikazivanja oglasa usklađenih s interesima („Ads“) korisnicima naših internetskih stranica tijekom njihovih posjeta društvene mreže Facebook (i pridružene društvene mreže Instagram) na Facebooku, Instagramu i na oglašivačkoj mreži Facebooka (Audience Network), odnosno i na drugim internetskim stanicama, kao i u svrhu mjerenja učinka prikazanih oglasa na konverziju i optimiranja. Također koristimo i Facebookovu funkciju Custom Audience koja se zasniva na posjetima internetskoj stranici kako bismo sa zainteresiranim partnerima podijelili ciljne skupine. Pritom se dijele isključivo naziv i veličina ciljne skupine kako bi se osiguralo prikazivanje oglasa usklađenih s interesima. S partnerima se ne razmjenjuju se nikakvi osobni podaci i/ili statistički podaci.

Oglašavanje putem Googlea i praćenje konverzija

Praćenje konverzija putem Googlea (Google Conversion Tracking) je analitička usluga društva Google Ireland Limited.

Ako putem oglasa na Googleu posjetite našu internetsku stranicu, Google na Vaš uređaj postavlja kolačić za konverziju (Conversion Cookie). On ne služi osobnom identificiranju. Ako prilikom posjeta određenih stranica kolačić kod nas još nije istekao, mi i Google možemo vidjeti da je netko kliknuo na oglas te je na taj način preusmjeren na naše internetske stranice. Svaki kupac Google Adsa (oglašavanje prilagođeno interesima) dobiva drugačiji kolačić. Stoga se kolačići ne mogu pratiti putem internetskih stranica kupaca Google Adsa.

Informacije prikupljene kolačićem za konverzije služe za izradu statistika o konverzijama za kupce Google-Adsa koji su se odlučili za praćenje konverzija. Mi, kao kupac Google Adsa, saznajemo ukupni broj korisnika koji su kliknuli na oglas te su preusmjereni na stranicu koja je označena oznakom za praćenje konverzija. Međutim, ne dobivamo nikakve informacije putem kojih bi bila moguća osobna identifikacija korisnika.

Oglašavanje putem Googlea i remarketing

Koristimo tehnologiju za remarketing društva Google Ireland Limited kako bismo se na stranicama mreže Googleovih partnera putem oglašavanja usklađenog s interesima mogli ponovno obratiti korisnicima koji su već posjetili naše internetske stranice.

Pomoću kolačića možemo analizirati Vaše interese tijekom posjeta naših internetskih stranica, a potom ih koristiti za oglašavanje relevantnih proizvoda. Ako odgovaraju Vašim interesima, naši oglasi će Vam se prikazivati ne samo kada posjećujete naše internetske stranice, nego i neku Googleovu internetsku stranicu ili internetsku stranicu mreže Googleovih partnera. U tom slučaju Googleu prenosimo odgovarajuće podatke. Pritom oglasi/sredstva oglašavanja mogu sadržavati npr. proizvode koje ste ranije pogledali na našim internetskim stranicama.

Ako ste dali suglasnost da Google Vašu povijest logiranja i pretraživanja povezuje s Vašim računom te da se informacije s Vašeg Google-računa smiju koristiti za personaliziranje oglasa, Google će te podatke upotrebljavati za remarketing na svim Vašim uređajima. Ako ste u tom slučaju tijekom posjeta naših internetskih stranica prijavljeni na Googleu, Google će upotrebljavati Vaše podatke zajedno s korisničkim podacima na Googleu kako bi izradio i definirao popise ciljnih skupina za remarketing na svim uređajima koje koristite. Također će se Vaši osobni podaci kojima raspolaže Google kratkotrajno povezati s korisničkim podacima na Googleu u svrhu izrade ciljnih skupina.

KAKO UPRAVLJATI PRISTANKOM NA KOLAČIĆE

U lijevom donjem kutu inch.hr stranice postoje postavke za kolačiće. Klikom na postavke otvara se prozor koji kaže “Cijenimo Vašu privatnost”. Klikom na “Prilagodite” otvaraju se postavke pristanka na kolačiće. Kolačići su podijeljeni na:

Potrebne kolačiće
Potrebni kolačići presudni su za osnovne funkcije web stranice i web stranica bez njih neće raditi na predviđeni način. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke.

Funkcionalne kolačiće
Funkcionalni kolačići pomažu u izvođenju određenih funkcionalnosti poput dijeljenja sadržaja web mjesta na platformama društvenih medija, prikupljanja povratnih informacija i ostalih značajki trećih strana.

Analitičke kolačiće
Analitički kolačići koriste se za razumijevanje načina na koji posjetitelji komuniciraju s web stranicom. Ovi kolačići pomažu u pružanju podataka o metričkim podacima o broju posjetitelja, stopi napuštanja početne stranice, izvoru prometa itd.

Kolačići za izvođenje
Kolačići izvedbe koriste se za razumijevanje i analizu ključnih indeksa izvedbe web stranice što pomaže u pružanju boljeg korisničkog iskustva posjetiteljima.

Kolačići za oglašavanje
Reklamni kolačići koriste se za prikazivanje posjetitelja s prilagođenim oglasima na temelju stranica koje su prije posjetili i za analizu učinkovitosti oglasne kampanje.

Imate pravo upravljati pristankom na sve kolačiće osim potrebnih kolačića. Odaberite koje kolačiće želite, te koje ne želite, ali imajte na umu da gašenje kolačića može utjecati na korisničko iskustvo korištenja inch.hr stranice.

TAJNOST PODATAKA

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti drugim stranama.

DULJINA ČUVANJA PODATAKA I ODLUKA O RAZDOBLJU ČUVANJA

Vaše osobne podatke čuvat ćemo za sve vrijeme trajanja ugovornog odnosa ili sukladno propisima određenim rokovima za čuvanje pojedine dokumentacije odnosno dok traje (postoji) naš legitimni interes odnosno dok ispitanik ne otkaže prijavu ili ne zatraži brisanje pretplate na newslettere ili po proteku razdoblja neaktivnosti.

U slučaju da su Vaši podaci u našem posjedu jer su obrađeni u postupcima koji se vode pred nadležnim tijelima, čuvat ćemo ih do pravomoćnosti odluka u postupcima koji su pokrenuti, a u kojima je kao dokaz bio korišten podatak prikupljen nadzornim uređajem Voditelja obrade ili do nastupanja zastare za pokretanje navedenih postupaka.

Voditelj obrade će izraditi kopiju osobnih podatka koje radi provođenja postupaka pred nadležnim tijelima bude dostavljao kao dokaz u postupku.

Nakon proteka roka uništiti ćemo prikupljene podatke na najprimjereniji način: brisanjem s nosača ili ako to ne bude bilo moguće, uništavanjem nosača podataka na zakonom predviđeni način kod za to ovlaštenih osoba ili će podaci biti anonimizirani tako da ispitanici ne mogu biti identificirani.

Nakon proteka roka koji je određen za pohranu Vaših podatka isti će biti brisani, odnosno anonimizirani na primjeren način.

PRAVO NA PODATKE

Imate uvijek pravo:

 • na pristup svojim osobnim podacima
 • na brisanje osobnih podataka ako nisu više potrebni u vezi Vašeg poslovnog odnosa s nama
 • na ažurnost Vaših osobnih podataka kod nas, te možete tražiti izmjene ukoliko je prikladno
 • na ograničenje obrade i pravo na prenosivost osobnih podataka
 • da podnesete prigovor Nama ili nadležnom državnom tijelu

Molimo Vas da nas kontaktirate ako želite ostvariti svoja prava, ako imate pitanja ili nedoumica u vezi svojih osobnih podataka.

SIGURNOST PODATAKA

Radi sigurnosti podataka na našim poslužiteljima te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Trenutna verzija: Kolovoz 2022.