Verdestein gume

Vredestein ima najbolju ljetnu gumu u 2016. (ADAC test)!

U našoj ponudi imamo Vredestein gume, za više informacija nam pošaljite upit na mail ili dođite kod nas. :)

Pitajte asistenta

Svakog proljeća njemački ADAC u suradnji s auto klubovima iz čitave Europe testira najnovije modele ljetnih guma u dvije dimenzije. U ovim testovima posljednjih godina dominira Continental, no ove godine je u kategoriji guma za gradske i kompaktne automobile iznenađujuće trijumfirao Vredestein.

Nizozemski proizvođač ima trenutno najbolju gumu dimenzija 185/65R 15H, a osim njega ocjenu dobar osvojili su i Continental, Dunlop, Goodyear, Hankook, Nokian i Kumho. Sedam guma dobilo je ocjenu zadovoljavajuće, a Nankang Green Sport Eco-2+ je ocijenjen s jedva prolaznom dvojkom. Najgora guma u ovoj kategoriji je GT Radial Champiro VP1 koja je zbog vrlo slabih performansa na kiši ocijenjena kao loša. Među deset najboljih smjestila se i jedna od najprodavanijih guma na hrvatskom tržištu, Sava Intensa HP, a razočaranje je plasman Michelinova predstavnika na 10. mjesto. Ipak, valja uzeti u obzir da se ovdje radi o Eko modelu, a takve gume gotovo u pravilu imaju lošije performanse na mokroj podlozi.

ADAC je testirao i gume dimenzija 225/45 R 17 Y koje se danas koriste na vrlo mnogo novih vozila raznih klasa, od kompaktne pa sve do više srednje klase. Ovdje se najboljim pokazao Continental ContiSportContact 5, a drugo mjesto osvojila je guma ESA_tecar Spirit 5 UHP, slabo poznat i jeftin model što je veliko iznenađenje. Osim te dvije gume, ocjenu dobar dobile su gume Pirellija i Vredesteina. Još 11 modela ocijenjeno je ocjenom zadovoljavajuće, među njima i Sava Intensa UHP. Najgora guma je Maxxis Victra VS01 s ocjenom dovoljan. Detaljni rezultati testa su u tablici, a manji broj znači bolju ocjenu.

Izvor: 24sata
SVE GUME